Türk Yapısal Çelik Derneği’nin geleneksel etkinliği Yapısal Çelik Günleri'nin 19’uncusu 25 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Mariotte Otel’de gerçekleştirildi. Computer Engineering, Doralp Yapı, Efektis ERA, FGA Mimarlık, Kroman Çelik, Metal Yapı, Mim Mühendislik ve SteelPRO’2018 Sponsoru ArcelorMittal RZK Çelik kuruluşlarının desteğiyle gerçekleşen organizasyonun Kurumsal Destekçileri de Çelik İhracatçıları Birliği ve Çelik Federasyonu’ydu.
Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı H. Yener Gür'eş'in Açılış Konuşması ile başlayan organizasyon "Çelik Yapılarda Dijitalleşme" başlığı altında geniş bir konuyu ele alan sohbet oturumu ile devam etti. Bina Tasarım Modellemeleri BİM, Bütünleşik Tasarım, Yapay Zeka, Robotlar ve sınırları zorlayan yeni dijital alem, akıllı binalar akıllı şehirler konularının irdelendiği oturumun Moderatörlüğünü İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr.Esin Ergen üstlenirken, Red Hot BIM'den Mehmet Polat Diker, PIN Mimarlık’tan Salih Küçüktuna, Computer Engineering’den Burak Karsu ve Tesem Mühendislik’ten Faruk İnsel deneyimlerinden yola çıkarak paylaştıkları görüşleriyle konuya derinlik kazandırdılar.
Yapısal Çelik Günlerinin en ilgi gören çelik yapı projelerinin detaylarının sunulduğu bölümde yine merakla izlenen çelik projelerine yer verildi. Türkiye’de yaşayan herkesin merakla izlediği köprülerimiz üzerine “Türkiye’nin Çelik Köprüleri” konusunu Karayolları Genel Müdürlüğü’nden Doç. Dr. Nurdan Apaydın katılımcılara aktardı. Aşkabat Uluslararası Havaalanı Terminali tasarımı, Tekeli Sisa Mimarlık’tan Mimar Dilgün Saklar’ın sunumuyla yer alırken, Zincirlikuyu ZIN2 projesinin detaylarını Statica Mühendislik’ten Sayın Cem Özer sundu. "Kutu Profillerle Çelik Yapı Yapmak" başlığıyla Mimar Emir Drahşan’ın yer aldığı sahnede son olarak bir kültür mirası Sveti Stefan Kilisesi Resrotasyonunun detaylarını Mimar Fikriye Bulunmaz ve Kuram Mühendislik’ten Taylan Akgün aktardı.
İki farklı salonda gerçekleşen 19. Yapısal Çelik Günü’nün Lal Salonu’nda ise teknik sunumlara yer verildi ve ayrıca Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması SteelPRO 2018 Kollokyumu gerçekleştirildi.
19. Yapısal Çelik Günü TUCSA Sektör Ödülleri Töreni ve sonrasındaki kokteyl ile son buldu. SteelPRO 2018 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması’nda dereceye giren proje sahibi öğrenciler ödüllerini Yarışma Jürisi’nden aldılar. TUCSA’nın iki yılda bir düzenlediği Ulusal Çelik Yapı Ödülleri değerlendirmesinde Yapı ve Proje kategorilerinde dereceye giren projelerin paydaşları, 19. Yapısal Çelik Günü’nde ödülleriyle buluştu. “2018 TUCSA Sektöre Katkı Verenler Ödülü” İnşaat Mühendisleri Odası’na verilirken, "TUCSA Onur Ödülü" ise iki duayen isme, Yaşar Marulyalı ve Levent Aksüt’e verildi.