TR|EN
Actual Content
Steelorbis
Depreme Dayanıklı Binalar
Newsletter
Tevfik Seno Arda Lisesi
Publications > Çelik Yapılar
Sayı: 58 - Aralık 2018

Haber




Atak Mühendislik 30. Kuruluş Yılı’nı "Yapısal Çelik, Analiz ve Tasarım Konferansı" ile Kutladı



Atak Mühendislik, yeni fabrika açılışı ve 30. Kuruluş yılını 15-16 Ekim 2018 tarihlerinde yeni yerleşkesinde düzenlediği uluslararası "Yapısal Çelik, Analiz ve Tasarım Konferansı" ile kutladı.
3 Mart 1988 yılında bir analiz ve tasarım ofisi olarak kurulan, yılların birikimi deneyimiyle gerçekleştirdiği tasarım ve müteahhitlik hizmetlerini sürdürürken yapısal çelik sektörüne yön veren, öncü yapısal çelik imalatçılarından biri olan ATAK Mühendislik, kuruluşunun 30. yılını ve yeni fabrika yerleşkesi açılışını düzenlediği “Yapısal Çelik, Analiz ve Tasarım Konferansı” ile kutladı.

 

30. Kuruluş Yılıyla beraber hizmetlerine Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde 70.000 m2 arazi üzerine kurulu, yıllık 40.000 ton yapısal çelik imalat kapasitesine sahip, en son teknolojiyle donatılmış fabrikası, aynı yerleşkede bulunan 6.000 m2 asma-germe membran sistemleri atölyesi ve yeni merkez ofis binasıyla devam eden Atak Mühendislik, yeni fabrika açılışı ve 30. Kuruluş yılını 15-16 Ekim 2018 tarihlerinde yeni yerleşkesinde düzenlediği uluslararası "Yapısal Çelik, Analiz ve Tasarım Konferansı" ile kutladı. ODTÜ-İTÜ-Gazi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümü profesörlerinin yanı sıra, Yunanistan’da bulunan Atina Ulusal Teknik Üniversitesi ile ABD’de bulunan Lehigh Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden dünyaca ünlü profesörlerin ve sektörden çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği konferansta, geleceğe yönelik farklı disiplinler ve kurumlar arası işbirliğinin giderek artması için sağlam adımlar atıldı.

 

Konferansın birinci gününde, Açılış Konuşması’nı Atak Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Halit Levent Akbaş gerçekleştirdi.

Ardından, Dr. Tanvir Wasti depremler ve çelik yapılar üzerine bir giriş sunumu yaparken, Lehigh Üniversitesi’nden Dr.Richard Sause ve Dr. James Ricles “Otomatik Üretim Potansiyeli Olan Ortotropik

Köprü Tabliyeleri” ve “Deprem Bölgelerindeki Yüksek Çelik Çapraz Çerçeveli Binalar İçin Ek Sönümleyici Sistemler” üzerine sunumlarını gerçekleştirdi. Öğleden sonraki oturumlarda ise International Paint’ten Merter Ünal "Yapısal Çelikte Yangın Boyaları", ODTÜ’den Dr. Cem Topkaya ve Dr. Uğurhan Akyüz "Dışmerkez Çaprazlı Çelik Çerçeveler için Değiştirilebilir Bağ Kirişi Geliştirilmesi" ve “Yeni Deprem Yönetmeliği Işığında Sismik Temel İzolasyonu”, İTÜ’den Dr. Oğuz Cem Çelik ve Dr. Cüneyt Vatansever "Sismik Zaafiyet Gosteren Yapıların Güçlendirilmesi için Enerji Sönümleyici Metalik Araçlar" ve "Çelik Levha Perde Duvarlardaki Kolon Eksenel Yüklerinin Tahmin Edilmesi" konulu çalışmalarını aktardı.

 

Konferansın ikinci günü Atak Mühendislik Yapısal Tasarım ve Ar-Ge Koodinatörü ve ODTÜ ek öğretim görevlisi Dr. Tuğçe Akbaş’ın “Kendiliğinden Merkezlenen Yapısal Sistemlerin Sismik Davranışı" üzerine gerçekleştirdiği sunum ile başladı. Sabah oturumu Lehigh Üniversitesi’nden Dr. Shamim Pakzad’ın "Altyapı ve Verileri Anlamlandırma" ve Atina Teknik Üniversitesi’nden Dr.Charis Gantes’in "ATÜ Çelik Yapılar Enstitüsü’nde Yapılan Çalışmalar" hakkındaki sunumuyla devam etti. Öğleden sonraki oturumlarda ise Hempel’den Karsten Muehlberg "ISO 12944 -2018 Revizyonları", Boğaziçi Üniversitesi’nden Dr. Serdar Selamet "Yapı Mühendisliğinde Yangın Dayanımı Uygulamaları”, “ODTÜ’den

Dr. Halis Günel "Yüksek Binalar Taşıyıcı Sistem ve Aerodinamik Form", Gazi Üniversitesi’nden Dr.Adnan Aksu “Mühendisler Arasında Mimar Olmak” başlıklı sunumlarını aktardı. Her iki gün, "Türkiye’de Yapısal Çeliğin Gelişimi” ve "Mimari ve Çelik” konuları çerçevesinde Dr.Çetin Yılmaz, Dr. Polat Gülkan ve Dr.Erhan Karaesmen’in tecrübeleriyle yön verdiği panel oturumlarıyla son buldu. 


Çelik Yapılar - Sayı: 58 - Aralık 2018



© 2014 - Turkish Constructional Steelwork Associaton