Mimarlığı, tasarımdan malzemeye, temel kavramlardan üsluplara, konutlardan gökdelenlere uzanan geniş bir perspektifte inceleyen 3 kitaptan oluşan set, mimarlığın tarih boyunca geçirdiği evrimi okuyuculara sunuyor.
Owen Hopkins tarafından kaleme alınan, Derya Nüket Özer tarafından Türkçeye çevrilen “Mimarlığı Okumak – Resimli Mimarlık Rehberi”, mimarlık tarihi boyunca gelişen yapı tiplerini ayrıntılı fotoğraflar ve açıklamalı çizimlerle gösteriyor.
Mimarlığı çeşitli yönleriyle, mimar adaylarına ve konuya ilgi duyanlara yalın bir dil ve kurgu ile anlatan Doğan Hasol, “Mimarlık Denince” isimli eserinde mimarlığın felsefe, sanat, tarih, teknoloji, malzeme, siyaset çevre, kent vb. dallarla ilişkilerini de ortaya koyuyor. Kitapta temel olarak “Mimarlık nedir? Kim için yapılır?” sorularının yanıtını veriliyor.
Rasmus Waern ve Gert Wingardh’ın kaleme aldığı Türkçeye Prof. Dr. Özlem Erdoğdu Erkarslan’ın çevirdiği, “Mimarlık Nedir? ve Diğer 100 Soru” isimli kitapta yazarlar, mimarlık, kent, tasarım, mekân üzerine sordukları 101 sorunun kısa ve uzun yanıtlarını biraz mizahi, hatta kışkırtıcı denebilecek eleştirel dille arıyorlar.
Sayfa Sayısı: 552
Dil: Türkçe
Yayımcı: Yem Kitabevi
Yayın Tarihi: 2023